Saltlakritskladdkaka med mint

Tid: 50 minuter

Mycket lakritssmak, mindre mint än vad jag väntat mig. Kan med fördel ätas med lättvispad grädde.

Ingredienser

  • 2 ¼ dl vetemjöl
  • 1 ½ dl socker
  • 3 ägg
  • 1 msk vaniljsocker
  • 135 g smör
  • 2 påsar supersalta flakes (á 65 g)
  • 2 påsar mintströssel (á 68 g)
  • Smör och ströbröd till formen
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 180º (varmluft).
    2. Smöra och ströbröa en form med löstagbar kant. Smält smöret. Häll övriga ingredienser i en skål och blanda väl (utan att vispa).
    3. Blanda i det smälta smöret. Häll smeten i formen. Grädda i 25 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    emda 15 april 2009

    Låter ju jätte mumsigt, älskar lakrits. Äter inte godis o kakor just nu men jag ska nog göra ett undantag! Men vad är supersalta flakes?? /e

    sussisus 16 april 2009

    En sorts lakritsströssel, finns att köpa på Överskottsbolaget (där jag även köpte mintströsslet).

    tigerlilly27 22 oktober 2009

    Gjorde kakan idag och den var väldigt smaskig och mättande. Tack för receptet :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben