Saltrulle

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 4 dagar

Saltrulle behöver inte vara den specifika biten nötkött. Det går bra med nästan vilken hel bit som helst.

Ingredienser

  • 1 - 1 1/2 kg nötkött
  • 2 tsk saltpeter
  • 2 tsk socker
  • 2 liter vatten
  • 1 dl salt
  • Instruktioner

    Gnid in kötten med saltpeter och socker, låt ligga så i kylen ett dygn. Koka saltlaken och lägg i köttet medan den fortfarande är riktigt varm. Låt ligga så i 3 dygn och koka sedan köttet i saltlaken. Låt allt svalna innan du tar upp köttet. Passar utmärkt som kötträtt med kokt potatis till eller som smörgåspålägg.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    j_hanna81 21 december 2010

    Men, hur länge ska man koka köttet??

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben