Gingravad rulle av älg

En ny variant av gravad saltrulle,roligt prova något nytt.

Ingredienser

  • 1 kg rulle av älg
  • 2 krm rosmarin
  • 3-4 enbär
  • 1 msk grovsalt
  • 1 ½ msk socker
  • ½ tsk krossad svartpeppar
  • 6 cl gin
  • Instruktioner

    1. Stöt rosmarin och enbär i en mortel, häll gin i en plastpåse och lägg i köttet, vänd köttet så att vätskan kommer åt överallt.
    2. Blanda salt och socker med kryddorna. Fördela saltblandningen jämt över köttet. Försök få ut så mycket luft som möjligt ur påsen och förslut den. Lägg den i ytterligare en plastpåse och lägg in i kylskåpet. Grava i 3 dygn, vänd påsen några gånger.
    3. Servera avocado i skivor, paprika i bitar, konserverade persikor uppskuret i fina skivor till. Finns även en kall sås att servera till, finns att hitta under såser. ( kall sås till gingravad rulle av älg )

    Liknande recept

    4
    1 h 30 min
    6
    5
    2 h 15 min
    4-5
    8

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben