Spaghetti à la Carbonara

Serverar: 3-4 portioner

Så som Marguerita kunde göra den.

Ingredienser

  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 hg saltrulle i små bitar (eller använd rökt skinka)
  • 1 dl vitt vin (eventuellt)
  • 2 dl grädde
  • 1 dl riven ost
  • 20 g parmesanost
  • ½ tsk salt
  • 3 krm svartpeppar
  • 3 ägg
  • Persilja
  • Instruktioner

    1. * Bryn lök och kött. Späd med vin. Låt puttra tills vinet kokat in --- * Rör ihop grädde, ost, salt, peppar. Låt smälta till en sås. * Ta av grytan. * Häll i lök/köttblandningen över spaghettin. * Rör ner ägg och klippt persilja. Rör om. * Häll över spaghettin.
    2. TIPS * Servera med sallad på tunt skivade tomater. * Strö över hackad lök på tomaterna. * Stänk över t ex italidressing, krydda med svartpeppar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben