Spaghetti Carbonara

En klassiker i ny tappning...

Ingredienser

  • 400g Barilla Spaghetti Integrali
  • 4 äggulor
  • 3-4 dl matlagningsgrädde
  • 2 dl riven parmesanost
  • 200 g bacon
  • 200 g romanesco eller broccoli
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Persilja
  • Instruktioner

    1. Blanda äggulor, grädde och riven parmesanost, salta och peppra.
    2. Strimla och stek baconet knaprigt.
    3. Dela romanescon/ broccolin i små bitar och blanchera den, dvs. koka snabbt i lättsaltat vatten ca en minut för att sedan kyla ner i kallt vatten. Koka inte för länge bara, romanescon/ broccolin skall ha ordentligt tuggmotstånd.
    4. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet, slå av pastavattnet och blanda pastan med äggstanningen över värme tills det har fått en krämig konsistens.
    5. Avsluta med att vända ner det knaperstekta baconet och romanescon.
    6. Strö över finhackad persilja vid serveringen.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Linda_77 20 juli 2010

    Enkelt, snabbt och väldigt gott!!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben