Vegetarisk Spaghetti Carbonara

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Carbonara görs vanligen med bacon, ägg och parmesan. Här har vi tillsatt soltorkad tomat och oliver istället för bacon och vips har vi en vegetarisk carbonara!

Ingredienser

  • 400 g Zeta Casa Di Luca Spaghetti
  • 1 gul lök , hackad
  • 4 vitlöksklyftor , hackade
  • ½ dl Zeta Olivolja
  • 1 burk Zeta Oliver Kalamata urkärnade ( a 290 g), grovhackade
  • 1 burk Zeta Soltorkade Tomater (140 g), strimlade
  • 4 äggulor
  • 1½ dl riven Zeta Storbit Parmigiano Reggiano 22 mån eller
  • Grana Padano
  • salt
  • rikligt med nymalen svartpeppar
  • 1 dl strimlad bladpersilja
  • Instruktioner

    1. Koka spaghettin enligt anvisningen på förpackningen. Spara ca 2 dl av kokvattnet innan du häller av spaghettin, låt det svalna av.
    2. Fräs lök och vitlök i olivoljan försiktigt i 2-4 minuter. Tillsätt oliver och tomater och fräs ytterligare någon minut. Vispa ihop äggulor, ost och 2 msk av pastavattnet. Vänd ihop spaghettin med med oliv-och tomatfräset, rör i ägg och ostblandningen. Späd med ytterligare kokvatten så att carbonaran blir krämig.
    3. Avsluta med att blanda i persilja och krydda med lite salt och ordentligt med svartpeppar. Servera med extra parmesanost och olivolja att ringla över.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben