Spaghetti Carbonara

Serverar: 4 portioner

Snabbt, enkelt och gott!

Ingredienser

  • 400 g spagetti
  • Vatten
  • Salt
  • 3 st ägg
  • 3 msk grädde
  • 100 g färsk parmesanost, finriven
  • 200 g rökt skinka eller bacon
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 st gul lök, finhackad
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Finhackad persilja, eventuellt
  • Instruktioner

    1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
    2. Vispa ägg, grädde och hälften av osten skummigt. Skär skinkan eller baconen i små tärningar och finhacka löken och vitlöken. Fräs skinkan eller baconen, löken och vitlöken i en stekpanna.
    3. Häll av kokvattnet och häll ner spagettin i stekpannan. Ta stekpannan från värmen och häll i äggblandningen. Rör snabbt ner den i pastan. Äggen får inte stelna. Avsluta med finhackad persilja, om ni vill.
    4. Lägg upp på serveringsfat eller servera direkt ur stekpannan. Mal rikligt med svartpeppar över pastan, och strö över resten av osten. Servera genast!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben