Spaghetti Carbonara

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Kolarhustruns spaghetti skall vara svart av peppar. Carbonara kan lagas med bacon, eller som i Italien: med pancetta.

Ingredienser

  • 400 g Zeta Casa Di Luca Spaghetti
  • 140 g skivad bacon , nedskuren
  • 2 vitlöksklyftor , finhackade
  • 2 äggulor
  • 1 dl Zeta Storbit Parmigiano Reggiano 22 mån eller Grana Padano, riven
  • 4 msk Zeta Olivolja Classico Extra Vergine
  • salt och svartpeppar
  • Till servering
  • 4 äggulor
  • Instruktioner

    1. Koka pastan enligt förpackningens instruktioner. Häll lite olivolja i en stekpanna och knaperstek baconet. Tillsätt vitlöken mot slutet.
    2. Vispa ihop äggulor i en skål. Vänd ner äggulorna och stekt bacon i den nykokta pastan. Smaksätt med lite parmesanost, och salt.
    3. Och eftersom ”alla carbonara” betyder ”på kolarhustruns vis”, mal du dessutom över ordentligt med svartpeppar, så att det ser ut nästan som korn av kol.
    4. Servera gärna med en extra äggula, lite mer parmesanost och några droppar olivolja på toppen av varje portion.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben