Sandströms kakor

Serverar: 40 portioner

Supergoda kakor

Ingredienser

  • Kakbotten
  • 4 ägg
  • 6 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 1/3 dl kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 krm salt
  • 180 g smält smör
  • Kolasås
  • 75 g smör
  • 2 dl socker
  • 1 1/2 dl gräddmjölk
  • 1 dl sirap
  • 1 påse kokos
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg och socker. Blanda i vetemjöl, kakao, vaniljsocker, salt och det smälta smöret. Häll smeten i en långpanna med smörpapper i botten. Grädda i 200 grader, 10-15 minuter.
    2. Gör kolasåsen medan kakbotten gräddas: Sjud smör, socker, gräddmjölk och sirap i en kastrull, ca 5 minuter. Ta kastrullen från plattan och häll i kokosen. Rör om. Häll kolasmeten jämnt över den halvgräddade kakbotten. Sätt in i ugnen igen och grädda ytterligare ca 10 minuter.
    3. Det knepigaste momentet: Skär kakorna innan de kallnat, i bitar som är ca 4 x 4 cm. Frys gärna in på direkten. Kakorna blir särskilt sega och läckra när de varit frysta.

    Liknande recept

    4.4
    30 min
    35
    14
    4.7
    30 min
    20-30
    6

    Kommentarer (1)

    Geteliten 12 februari 2010

    Ska de inte vara nåt bakpulver i kaksmeten? Vill ju INTE misslyckas nu när jag ska prova...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben