Sangria grundrecept

Serverar: 4 portioner

Om man så vill kan man förstärka smak och alkoholhalt med t.ex. vodka och likörer. Sangría betyder ordagrannt på spanska "åderlåtning", från ordet sangre = blod. Den svenska motsvarigheten kallas för bål. Namnet kommer från att man serverar i en bål, vilket är en stor skål (eng. bowl) med en skopa. Bål är också kroppen utan armar, ben och huvud (torson).

Ingredienser

  • Rött vin 50 cl och/eller torrt vitt vin
  • Fruktsoda eller cola, 33 cl
  • Frukt eller bärm, apelsin, citron el. vindruvor
  • Socker, ev
  • Iskuber
  • Instruktioner

    1. Skär frukten i bitar och lägg i en stor skål. Mosa dem lätt.
    2. Fyll på med vin, läsk och is. Smaka av. Söta ev. med lite socker.
    3. Tumregel: Blanda rött och/eller vitt vin med cirka hälften så mycket läskedryck.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben