Saras kaka

Serverar: 10-12 portioner

Jättegod kaka med fyllning mellan de båda bottnarna.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 1½ dl gräddmjölk
  • 3 dl mjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk kanel
  • 1 tsk kardemumma
  • 75 g smält margarin
  • Fyllning
  • 50 g rumsvarmt margarin
  • 2 dl florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 äggula
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg och socker pösigt.
    2. Blanda ihop alla torra ingredienser och tillsätt dem växelvis med gräddmjölken. Det smälta margarinet sist.
    3. Häll smeten i smord och bröad rund slät form. Grädda i 175* ca 40 min.
    4. Under tiden gör man fyllningen: Blanda samman allt till en smidig kräm.
    5. När kakan kallnat delas den i 2 bottnar och smörkrämen bredes på den ena. Lägg på den andra bottnen.

    Liknande recept

    4.4
    30 min
    35
    14
    4.7
    30 min
    20-30
    6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben