Saras Skånska Äppelkaka

Serverar: 5-6 portioner

Tid: 1 timme

Som alla vet så är skåningar väldigt glada i mat och duktiga på att laga den, och denna goda äppelkaka är som en skänk från ovan, himmelskt god :)

Ingredienser

  • 3 dl havregryn
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl strösocker
  • 100 g smält smör (ej margarin)
  • 4-5 äpplen
  • 1/2 dl socker
  • Kanel
  • Instruktioner

    1. Blanda ihop 1 dl strösocker, havregryn, vetemjöl samt smält smör i en bunke.
    2. Skala och kärna ur äpplen. Skiva äpplena.
    3. Fördela blandningen i en ugnssäker form med kanter, gärna smord med lite smör.
    4. Lägg i äpplena och blanda ihop med blandningen. Häll ½ dl strösocker samt kanel över kakan och placera i ugnen i ca 30 minuter i 175 grader.
    5. Servera med vaniljvisp och vaniljglass. Kakan är lika god varm som kall.

    Liknande recept

    4.5
    45 min
    8-10
    23
    4
    1 h 30 min
    4-8

    Kommentarer (3)

    bikbok 26 juni 2009

    Ett kanon recept, det tackar jag för :)

    efoo 6 oktober 2009

    Den blev stenhård!! Vet inte om jag gjorde något fel.

    Juaqin 13 oktober 2009

    Oj, den har aldrig blivit stenhård för mig, har gjort receptet hur många gånger som helst, sorry, prova Mamma Kristinas Glaserade Äppelkaka i stället, den kan absolut inte bli hård!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben