Som alla vet så är skåningar väldigt glada i mat och duktiga på att laga den, och denna goda äppelkaka är som en skänk från ovan, himmelskt god :)
Ingredienser
3 dl havregryn
1 dl vetemjöl
1 dl strösocker
100 g smält smör (ej margarin)
4-5 äpplen
1/2 dl socker
Kanel
Instruktioner
- Blanda ihop 1 dl strösocker, havregryn, vetemjöl samt smält smör i en bunke.
- Skala och kärna ur äpplen. Skiva äpplena.
- Fördela blandningen i en ugnssäker form med kanter, gärna smord med lite smör.
- Lägg i äpplena och blanda ihop med blandningen.
Häll ½ dl strösocker samt kanel över kakan och placera i ugnen i ca 30 minuter i 175 grader.
- Servera med vaniljvisp och vaniljglass.
Kakan är lika god varm som kall.
Liknande recept
Kommentarer (3)
Ett kanon recept, det tackar jag för :)
Den blev stenhård!! Vet inte om jag gjorde något fel.
Oj, den har aldrig blivit stenhård för mig, har gjort receptet hur många gånger som helst, sorry, prova Mamma Kristinas Glaserade Äppelkaka i stället, den kan absolut inte bli hård!