Indonesiska, marinerade grillspett.
Tips! Såsen kan kokas 8-10 min under tiden som spetten grillas, om du vill ha en lagad sås.
Ingredienser
400g mört nötkött eller lammkött
Marinad
2 msk indonesisk soja
2 msk olja
2 msk vatten
0,5 tsk vitvinsvinäger
1 krm vitpeppar
1 krm vitlökspulver
2 krm salt
sås
3 msk indonesisk soja
1 msk citronsaft
1 tsk chilipulver
0,5 röd paprika
0,5 grön paprika
1 liten gul lök
Instruktioner
- Skär köttet i små kuber.
- Blanda ihop ingredienserna till marinaden och häll den över köttet. Rör om så alla köttbitarna blir marinerade. Låt köttet stå ca 1 h i rumstemperatur
- Gör såsen. landa marinaden, soja, citronsaft och chilipulver. Finhacka paprika och lök och rör ner detta.
- Trä köttbitarna på grillspett eller blompinnar. Lägg gärna blompinnarna i vatten först, ca 30 min, så bränns de inte så lätt.
- Grilla köttet ööver kolglöd eller i elektrisk grill 6-7 min. Vänd spetten några gånger. Lägg upp dem på ett fat. Häll såsen över grillköttet. Servera med en landsallad av t ex lollo rosso, ekbladssallad och endive samt cocktailtomater i halvor
Liknande recept
Kommentarer (0)