Saté

Serverar: 6 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Indonesiska, marinerade grillspett. Tips! Såsen kan kokas 8-10 min under tiden som spetten grillas, om du vill ha en lagad sås.

Ingredienser

  • 400g mört nötkött eller lammkött
  • Marinad
  • 2 msk indonesisk soja
  • 2 msk olja
  • 2 msk vatten
  • 0,5 tsk vitvinsvinäger
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 krm vitlökspulver
  • 2 krm salt
  • sås
  • 3 msk indonesisk soja
  • 1 msk citronsaft
  • 1 tsk chilipulver
  • 0,5 röd paprika
  • 0,5 grön paprika
  • 1 liten gul lök
  • Instruktioner

    1. Skär köttet i små kuber.
    2. Blanda ihop ingredienserna till marinaden och häll den över köttet. Rör om så alla köttbitarna blir marinerade. Låt köttet stå ca 1 h i rumstemperatur
    3. Gör såsen. landa marinaden, soja, citronsaft och chilipulver. Finhacka paprika och lök och rör ner detta.
    4. Trä köttbitarna på grillspett eller blompinnar. Lägg gärna blompinnarna i vatten först, ca 30 min, så bränns de inte så lätt.
    5. Grilla köttet ööver kolglöd eller i elektrisk grill 6-7 min. Vänd spetten några gånger. Lägg upp dem på ett fat. Häll såsen över grillköttet. Servera med en landsallad av t ex lollo rosso, ekbladssallad och endive samt cocktailtomater i halvor

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben