Små läckra och kryddstarka spett med kött, fågel eller skaldjur är mycket vanliga i Singapore. De serveras med satésås och äts som tilltugg till kokt ris.
Ingredienser
600 g utskuren biff
Marinad
3 msk rostade jordnötter, stötta
1 bit citronskal
2 medelstora gula lökar, hackade
1 vitlöksklyfta, finhackad
1 msk ljus kinesisk soja
2 msk jordnötsolja
1 tsk malen spiskummin
1 tsk gurkmeja
1 tsk salt
Träpinnar, blötlagda
Saté sås
1 msk tamarind, finns i specialaffärer
2 ½ dl kokande vatten
1 bit citronskal eller citrongräs
1 stor gul lök, finhackad
2-3 vitlöksklyftor, finhackade
2 tsk trasi (torkad räkpasta, finns i specialaffärer)
225 g rostade jordnötter, finstötta
2+2 msk jordnötsolja
1 tsk kajennpeppar
1 ½ tsk laos powder (galangarot, finns färsk)
2 msk farinsocker
½ tsk salt