Geile Gerts Gefärliche Gratäng- Blomkålsgratäng med ädelost.
Wunderbara Wivekas Wiener Teller med Salzkartoffeln och zigeunersås - Schnitzlar med saltpotatis och zigeunersås
Jättegod festrätt att bjuda släkt och vänner på.
Ingredienser
16 potatisar av sort Bintje
200 g grovsalt
Dippa till potatisen
2 tsk sambal oelek
2 msk olivolja
2 vitlöksklyftor
4 skivor skink- eller kalvinnanlår
Smör eller margarin till stekningen
Vetemjöl, till paneringen
Ströbröd, till paneringen
1 ägg, till paneringen
Zigeunersås
1 burk passerade tomater
5 dl vispgrädde
3 paprikor i olika färger
3 vitlöksklyftor
1 gul lök
Salt
Peppar
Paprikapulver
Chilikrydda
Blomkålsgratäng
2 blomkålshuvuden
50 g riven ädelost
1 paket Kelda ostsås
4 skivor vitt bröd, i tärningar