Schweizernötkaka

Serverar: 15-20 portioner

Jättesmarrig att bjuda på, till fredagsfikat på jobbet kanske...

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 3 dl socker
  • 100 g malda nötter
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 50 g smör
  • Instruktioner

    1. Bred ut smeten i en liten långpanna
    2. Grädda 175 grader 30 minuter
    3. Smältes ihop. 200 g marabou schweizernöt 5 msk grädde 2 msk smör
    4. Bred på chokladblandningen när kakan kallnat.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    farmormor 1 augusti 2008

    Vilken smarrig kaka mmmmmmm Tog med till våra vänner och de gick åt som smör i solsken.

    AnnaMedin 10 september 2008

    Säkert jättegod, men utförligare beskrivning önskas!!!! Ska ägg och socker vispas poröst, var i ugnen ska den placeras, är det en hård eller mjuk kaka? Gjorde som jag trodde, men den blev stenhård--var det rätt? Tacksam för ytterligare info!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben