Schweizernötkaka
Super god kaka till alla chokladgalningar.
Ingredienser
3 ägg
2½ dl socker
200 g malda hasselnötter
1 msk vetemjöl
1½ tsk bakpulver
100g schweizernöt
1 msk smör
2 msk florsocker
1/4 dl grädde
½ dl mjölk
Instruktioner
Vispa ägg och socker. Rör (vispa ej) sedan ner övriga ingrediensser.
Häll smeten i en form med löstagbara kanter. Grädda kakan i ugnen i 175 grader i ca 40 min.
Glasyr: Smält alla ingredienser i vatten bad och bred den kalla krämen på den kalla kakan. Färdig att avnjutas med en klick grädde.
Liknande recept
Schweizernötkaka
3.5
15-20
2
Sannes schweizernötkaka med glass
5
7 h
10
3
Schweizernöttårta
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!