Schweizernötkaka

Super god kaka till alla chokladgalningar.

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 2½ dl socker
  • 200 g malda hasselnötter
  • 1 msk vetemjöl
  • 1½ tsk bakpulver
  • 100g schweizernöt
  • 1 msk smör
  • 2 msk florsocker
  • 1/4 dl grädde
  • ½ dl mjölk
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg och socker. Rör (vispa ej) sedan ner övriga ingrediensser.
    2. Häll smeten i en form med löstagbara kanter. Grädda kakan i ugnen i 175 grader i ca 40 min.
    3. Glasyr: Smält alla ingredienser i vatten bad och bred den kalla krämen på den kalla kakan. Färdig att avnjutas med en klick grädde.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben