Seg rabarberkaka

Serverar: 8-12 portioner

Tid: 40 minuter

En fräsch, lättbakad kaka som lämpar sig till både sommarfika och vintermys!

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 2 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 stjälkar skurna rabarber
  • Pärlsocker
  • Kardemumma
  • Instruktioner

    Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda ägg/sockervispet med det smälta smöret och vetemjöl. Häll smeten i en form med löstagbar kant. Häll rabarber ovanpå allt och tryck ner dem lite. Strö över mald kardemumma och pärlsocker. Grädda i 175 grader i ca 40 minuter i nedre delen av ugnen. Känn med en sticka så den inte är för kladdig. Låt svalna något innan servering.

    Liknande recept

    5
    1 h 35 min
    12
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben