Senap/vitlökskyckling

Serverar: 4 portioner

Suveränt god kycklingrätt för dig som gillar vitlök.

Ingredienser

  • 3 – 4 kycklingfileér
  • 1 hönsbuljontärning
  • 1 dl vatten
  • 3 dl creme fraiche
  • 2 tsk fransk senap
  • Pressad vitlök efter smak
  • Persilja
  • Blå vindruvor
  • Instruktioner

    1. Bryn kycklingen, gärna i mindre bitar. (Delar du dem inte innan, så ska de delas innan de läggs i formen). Blanda buljongtärningen i vattnet, blanda med creme fraiche, senap och vitlök och låt puttra ihop. Lägg kycklingbitarna i en ugnsfast form och häll såsen över. In i ugnen, 225° tills kycklingen är färdig.
    2. Innan servering klipps rikligt med persilja över och häll i en ”hög” med urkärnade vindruvor. (Jag brukar ha druvorna i en skål bredvid). Servera med ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben