Vitlökskyckling

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Ljuvliga dofter sprider sig vid tillagningen och ingen blir besviken.

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • 4 vitlöksklyftor
  • 4 msk hackad basilika och persilja
  • 50 g smör
  • 2 msk dijonsenap
  • 1 tsk svartpeppar
  • 4 tomater
  • 2 schalottenlökar
  • 1 msk vinäger
  • 2 msk olivolja
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 tsk socker
  • ½ tsk timjan
  • Instruktioner

    Skär 3-4 snitt i varje kycklingfilé. Skala vitlöken och skiva tunt. Fördela vitlök och örter i snitten. Smält smöret och blanda ner senap och peppar. Pensla kycklingen med matfettet. Stek kycklingen i ugn 200°, ca 30 min. Skålla, skala och dela tomaterna i klyftor. Skala och skiva löken. Blanda vinäger, olja, salt, peppar, socker och timjan och häll över grönsakerna. Lägg in tomater och lök bredvid kycklingen när det återstår 15 min av tillagningstiden. Servera med ugnsbakade potatishalvor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben