Timjan och vitlökskyckling

Serverar: 4 portioner

Tid: 35 minuter

Smakrik kyckling, enkelt och gott.

Ingredienser

  • 800 g kycklingfilé
  • 1-2 dl matlagningsgrädde (låg fetthalt)
  • ½ dl vatten
  • Salt och peppar efter smak
  • 2 msk timjan (mer vid behov)
  • Ca 2 msk dijonsenap (mer för starkare smak)
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 10 g cocosfett att steka i (alt smör)
  • ½ hönsbuljongtärning
  • Instruktioner

    1. Hacka kycklingen i mindre bitar Bryn på medelhög temperatur. Salta och peppra. Håll över kycklingen i en kastrull, tillsätt grädde, vatten, buljong, timjan, dijonsenap och pressade vitlöksklyftor. Vill du ha lite mer färg går det att hacka ner 2 paprikor. Låt allt koka ihop, ca 10-15 min. Se till att kycklingen är väl tillagad. Smaka av och servera till ris med en god sallad.
    2. Vill du ha nyttig sås blanda 200g kvarg/kesella med ca 2 msk dijonsenap.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben