Ugnsstekt vitlökskyckling
Låt dig inte avskräckas av all vitlök i det här receptet! 10 hela klyftor blir faktiskt precis lagom till den knapriga ugnsstekta fågeln.
Tips! Rätten kan även tillagas på kycklingdelar. Fördela då äppel och lökhacket över delarna och ringla över det smälta kryddsmöret. Tillaga sedan som beskrivningen
Ingredienser
1 kyckling ca 1,3 kg
1 gul lök
1 äpple
10 vitlöksklyftor
25 g smör
1 tsk basilika
1 tsk dragon
0,5 tsk salt
Instruktioner
- Torka kycklingen invändigt.
Skala och skiva löken. Skölj och skär äpplet i bitar. Skala och finhacka vitlöksklyftorna.
- Blanda lök äpple och hälften av vitlöksklyftorna. Fyll kycklingen med äppelhacket.
- Fäst ihop kycklingen med några tandpetare och lägg den i en ugnssäker form.
- Smält matfettet. Blanda i resten av vitlökshacket och kryddorna. Pensla kycklingen med detta.
- Stek kycklingen i 200C, ca 1 h. Kontrollera att den är ordentligt genomstekt, dvs att köttsaften är klar och inte rosafärgad. Ös kycklingen flera gånger under stekningen.
- Servera den nystekt med en matig sallad.
Liknande recept
Kommentarer (2)
Jag gjorde denna kycklingen igår och den blev verkligen lyckad. Har ju mat idag också! Men jag hade bara 6 vitlöksklyftor hemma, och det gick lika bra.
De bästa betyget jag kan ge är att jag använder receptet igen.