Vitlökskyckling med parmesan

Serverar: 8 portioner

Tid: 40 minuter

En riktigt god rätt som ska smaka mycket vitlök! Lätt att laga till, och omtyckt av även barn som vanligtvis inte gillar vitlök. Rekommenderar den starkt!

Ingredienser

  • 1 kg kycklingfiléer
  • Ca 4 msk margarin
  • Salt
  • Peppar
  • 4 dl vispgrädde
  • 4 dl mjölk
  • 8 tsk vetemjöl
  • 2 buljongtärningar
  • 7-8 pressade vitlöksklyftor
  • 4 msk parmesan
  • Instruktioner

    1. Krydda och bryn kycklingbitarna. Lägg kycklingen i en ugnsfast form och vispa sedan samman grädde, mjölk, vetemjöl, buljongtärningarna och vitlöksklyftorna. Häll blandningen över kycklingfiléerna och strö sedan över parmesanosten. Ställ in formen i ca 200 grader i ca 20 minuter.
    2. Serveras med ris eller quinoa.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Caress 3 oktober 2010

    Ar det kycklingbuljong du anvander?

    Aveline 3 oktober 2010

    Jopp, kycklingbuljong ska det vara.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben