Chilimarinerad vitlökskyckling i gryta

Serverar: 4 portioner

Den här rätten med kycklingfilé är en jättegod festgryta. Den tar inte lång tid att göra och innehåller bl.a. champinjoner, orange paprika, rödlök, chilimarinerade vitlöksklyftor och grädde.

Ingredienser

  • 500 g kycklingfilé
  • Smör el margarin till stekning
  • 1 dl chilimarinerade vitlöksklyftor
  • 150 g champinjoner
  • 1 orange paprika
  • 1 liten rödlök
  • 5 dl vispgrädde
  • 1 msk Maizena Redning
  • Salt
  • 3 msk olja ur burken med vitlöksklyftorna
  • Chiliflakes efter tycke och smak
  • Instruktioner

    1. Skär kycklingen i mindre bitar och bryn i en stekpanna med smör. Lägg över i en gryta med vitlöksklyftorna.
    2. Dela svampen, kärna ur och strimla paprikan och rödlöken. Stek dem lite lätt i en stekpanna och häll sedan över i grytan.
    3. Häll i grädde och oljan från burken med vitlöken och koka i 10 minuter. Red av med Maizena och koka i 3 minuter. Smaka av med salt och chiliflakes. Ris är gott till.
    4. Smaklig måltid!

    Liknande recept

    4.3
    1 h 45 min
    6-8
    15

    Kommentarer (1)

    JennyV 22 september 2010

    Det här var min smak!! Alldeles lagom stark och gott med de hela vitlöksklyftorna i grytan!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben