Chilimarinerad vitlökskyckling i gryta
Den här rätten med kycklingfilé är en jättegod festgryta. Den tar inte lång tid att göra och innehåller bl.a. champinjoner, orange paprika, rödlök, chilimarinerade vitlöksklyftor och grädde.
Ingredienser
500 g kycklingfilé
Smör el margarin till stekning
1 dl chilimarinerade vitlöksklyftor
150 g champinjoner
1 orange paprika
1 liten rödlök
5 dl vispgrädde
1 msk Maizena Redning
Salt
3 msk olja ur burken med vitlöksklyftorna
Chiliflakes efter tycke och smak
Instruktioner
- Skär kycklingen i mindre bitar och bryn i en stekpanna med smör. Lägg över i en gryta med vitlöksklyftorna.
- Dela svampen, kärna ur och strimla paprikan och rödlöken. Stek dem lite lätt i en stekpanna och häll sedan över i grytan.
- Häll i grädde och oljan från burken med vitlöken och koka i 10 minuter. Red av med Maizena och koka i 3 minuter. Smaka av med salt och chiliflakes. Ris är gott till.
- Smaklig måltid!
Liknande recept
Kommentarer (1)
Det här var min smak!! Alldeles lagom stark och gott med de hela vitlöksklyftorna i grytan!!