Shortcakebars med marshmallows

Serverar: 40 portioner

Som riktiga godisbitar är dessa ljuvliga bars dekorerade med marshmallows.

Ingredienser

  • 4 dl vetemjöl
  • 1 dl kakao
  • 200 g smör
  • 1 1/4 dl socker
  • 2 äggulor
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Smörkräm
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 1½ dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • ½ tsk kanel
  • 1 äggula
  • Garnering
  • 150 g mörk choklad, 70%
  • 2 dl hackade marshmallows
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Blanda ihop mjöl, kakao, smör och socker tills det är grynigt. Blanda i äggulorna och vaniljsockret. Låt degen vila i en plastpåse i kylen 1 timme.
    3. Kavla ut degen på en mjölat bakbord ca 1½ cm tjock. Lägg över degen i en aluminiumform ca 23x32 cm. Kavla så att degen täcker hela formen. Grädda mitt i ugnen i 15-20 minuter. Ta ut och låt svalna.
    4. Vispa alla ingredienser till smörkrämen tills den blir luftig. Bred Försiktigt krämen över kakan. Ställ in i kylen ca 15 minuter.
    5. Smält chokladen över vattenbad eller försiktigt i mikron. Hacka marshmallows.
    6. Glasera kakan med chokladen och strö över marshmallows. Skär upp i bitar med vass varm kniv precis innan chokladen stelnat helt. Skölj kniven under varmt vatten och torka av den, så går det lättare att skära.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben