Signora Ciuffis fantastiska bolognasås

Serverar: 4 portioner

Man kan använda matlagningsvin som går att köpa i vanlig mataffär.

Ingredienser

  • 300 g nötfärs
  • 100 g rökt skinka t.ex. parmaskinka
  • 50 g kycklinglever
  • 1 morot
  • 1 stjälk blekselleri
  • 1 gul lök
  • 1 tsk mjöl
  • 1½ dl vitt vin
  • ½ burk tomatkross
  • Salt
  • Peppar
  • 1 kryddnejlika
  • 1 lagerblad
  • Tillbehör
  • Nykokt pasta
  • Nyriven parmesanost
  • Instruktioner

    1. Tärna skinkan. Skala och tärna morot och lök fint. Ansa och tärna sellerin. Fräs allt i lite matfett på svag värme 6-8 minuter.
    2. Tillsätt färsen, fräs allt smuligt och låt köttet få lite färg.
    3. Strö över mjölet och rör om. Späd med vin och tomatkross. Krydda med salt och peppar, kryddnejlika och lagerblad. Låt allt sjuda på svag värme under lock ca: 30 minuter.
    4. Skär kycklinglevern i småbitar och fräs dem i lite matfett. Lägg ner dem i grytan. Låt allt bli genomvarmt.
    5. Smaka av och ta upp lagerbladet och kryddnejlikan. Bjud såsen till nykokt pasta och med nyriven parmesanost.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben