Sill tårta

Serverar: 10-12 portioner

Tid: 15 minuter

När man ska äta "kall mat"

Ingredienser

  • Smör
  • 4 skivor vitt formbröd skuret på längden
  • 8 kokta potatisar
  • 2 dl gräddfil
  • 1/2 dl klippt dill
  • 1/2 dl klippt gräslök
  • 1/2 dl klippt persilja
  • 2 askar matjesill
  • 1/2 purjolök
  • 2 - 3 tomater
  • Instruktioner

    Bred matfett på 2 skivor, lägg dem brevid varanda på ett stort fat. Täck med potatisarna skurna i skivor. Bred på gräddfilen. Skär matjessillen i smala bitar och lägg på hälften av dem och sedan ovanpå de andra två brödskivorna som smörats. Smöra sidorna på tårtan. Blanda dillen med gräslöken och persiljan. Täck hela brödet med grönt, även sidorna. Lägg resten av sillbitarna bredvid varandra i brödets mitt. Strimla purjolöken och lägg den i krans runt sillen. Skiva tomaterna och garnera med dem i en rand tvärs över.

    Liknande recept

    3.8
    2 h 30 min
    6-8
    4

    Kommentarer (1)

    Osho 20 juni 2010

    Jättegod Silltårta!

    Relaterade Artiklar

    Diabetes
    Målet vid behandling av all diabetes är att hålla blodsockret på en jä...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben