Sirapsbröd

Serverar: 2 portioner

Tid: 2 timmar 30 minuter

Har länge tyckt att det mesta som Leila på Tv4 http://www.tv4.se/leila/ bakar ser gott ut och ganska enkelt att göra. Testade hennes sirapslimpa, som visade sig vara ett jättegott bröd. Viktigt att lägga på aluminumfolie efter halva tiden annars blir brödet allt för mörkt och får en hård yta. Jag hade inne brödet något längre än i Leilas recept.

Ingredienser

  • 50 g smör
  • 5 dl filmjölk
  • 50 g jäst
  • 2 dl mörk sirap
  • 1 msk salt
  • 6 dl vetemjöl special
  • 7-8 dl rågsikt
  • Instruktioner

    Smält smöret och blanda med filmjölk. Värm till fingerljummet .Smula jästen i en bunke och tillsätt degvätskan, sirap och salt. Knåda till en elastisk deg. Låt jäsa under bakduk i cirka 45 minuter. Baka ut degen till två limpor och lägg på en plåt med bakplåtspapper, jäs under bakduk i ytterligare 40 minuter. Grädda limporna i mitten av ugnen i 35-40 minuter, 200 grader. Täck dem med aluminiumfolie efter halva tiden så att de inte blir för mörka.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben