Sirapsbröd

Serverar: 30 portioner

Mina absoluta favoriter! Kallas även Kolakakor.

Ingredienser

  • 200 g smör (rumstempererat)
  • 1,75 dl socker
  • 1 msk sirap
  • 4-4,5 dl vetemjöl
  • 2 msk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 º.
    2. Vispa ihop smör, socker och sirap. Sikta ihop mjöl, vaniljsocker och bakpulver. Blanda ner mjölblandningen i smör/socker/sirapblandningen och bearbeta så till en deg. Dela upp degen i 4 delar. (Vill du ha lite mindre kakor så dela den i 6 delar istället) Tag var och en av delarna och rulla ut till en "korv" och lägg dem på en bakplåt, platta till den med fingrarna. Det brukar vara lagom att lägga ut 2 delar per plåt.
    3. Grädda i ugnen på 175 º tills kakorna är ljusbruna ca 10-15 minuter. Skär upp kakorna direkt efter de är uttagna ur ugnen, snitta dem lite på snedden.

    Liknande recept

    3.7
    2 h 30 min
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben