Sirapsbröd

Serverar: 2 portioner

Ugn 160gr

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 100 g margarin
  • 1 1/2 dl farinsocker
  • 1 2/3 dl sirap
  • 1 1/2 dl lättfil
  • 1 dl mjölk
  • 1 tsk kanel
  • 1/2 tsk kardemumma
  • 1 msk bakpulver
  • 8-9 dl vetemjöl
  • Instruktioner

    Rör ägg, margarin och farinsocker mjukt och poröst. Tillsätt sirap, fil och mjölk samt kryddorna. Rör till sist ner mjöl blandat med bakpulver i degen och fördela den i två smorda formar som rymmer 1 liter. Grädda i ca 1 tim och en kvart

    Liknande recept

    3.7
    2 h 30 min
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben