Sirpas rabarberkaka

Tid: 1 timme

Saftig kaka med härlig rabarbersmak, blir bara godare om den får stå några dagar. Servera gärna med lite vaniljglass, vaniljsås eller grädde. Byt ut rabarber mot blåbär t.ex, men då behövs bara ca 1 dl socker i fruktsmeten.

Ingredienser

  • Fruktsmet
  • ½ l rensade rabarber i bitar
  • 1 dl strösocker
  • 2 msk vetemjöl
  • Kaksmet
  • 150 g rumsvarmt smör el margarin
  • 2 ½ dl strösocker
  • 3 ägg
  • 3 ½ dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • Instruktioner

    1. Skölj, rensa och skär rabarber i bitar och lägg i en skål. Blanda ner 1 dl strösocker och 2 msk vetemjöl, låt stå och dra medan kaksmeten blandas.
    2. Vispa 150 g smör med 2 ½ dl strösocker riktigt vitt och pösigt. Om smöret är iskallt - dela i 4 lika stora bitar och värm bunken i micron - defrosta i ca 45 sekunder. Blanda i äggen, ett i taget. Blanda vetemjöl och bakpulver och vispa i smeten. Häll i rabarber-socker-röran i smeten och blanda.
    3. Grädda i ca 45-50 min i 175ºC.

    Liknande recept

    5
    1 h 35 min
    12
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben