Skaldjurs- och grönsakssoppa
Mustig, matig soppa med mycket potatis och rotfrukter. Spetskålen kan man utesluta. Soppan innehåller både musslor, kräftstjärtar och vit fisk.
Ingredienser
1 liten gul eller grön squash
1 fänkålsstånd
6-8 salladslökar
4 potatisar
1 orange paprika
Ca 100-150 g spetskål
2-3 msk olivolja
4 msk tomatpuré
1 vitlöksklyfta
1 kuvert saffran
12 dl vatten
3-5 msk Touch of taste skaldjursfond
1 djupfryst fiskblock, ca 400 g
150-200 g musslor
150-200 g kräftstjärtar
Klippt gräslök
Instruktioner
- Ansa och tärna squash, fänkål och salladslök. Skala potatisen och tärna den. Kärna ur och tärna paprikan. Klyfta spetskålen.
- Hetta upp oljan och vänd ner tomatpuré. Tillsätt samtliga grönsaker, potatis och saffran. Låt fräsa samman i 4-5 minuter. Tillsätt vatten och fond. Koka samman tills allt känns klart.
- Dela fisken i ca 2 cm stora bitar. Vänd ner fiskbitar, musslor och kräftstjärtar. Stäng av värmen på plattan och låt allt stå kvar på plattan i 8-10 minuter tills fisken är klar.
Liknande recept
Kommentarer (0)