Skaldjurs- och grönsakssoppa

Serverar: 4-6 portioner

Mustig, matig soppa med mycket potatis och rotfrukter. Spetskålen kan man utesluta. Soppan innehåller både musslor, kräftstjärtar och vit fisk.

Ingredienser

  • 1 liten gul eller grön squash
  • 1 fänkålsstånd
  • 6-8 salladslökar
  • 4 potatisar
  • 1 orange paprika
  • Ca 100-150 g spetskål
  • 2-3 msk olivolja
  • 4 msk tomatpuré
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 kuvert saffran
  • 12 dl vatten
  • 3-5 msk Touch of taste skaldjursfond
  • 1 djupfryst fiskblock, ca 400 g
  • 150-200 g musslor
  • 150-200 g kräftstjärtar
  • Klippt gräslök
  • Instruktioner

    1. Ansa och tärna squash, fänkål och salladslök. Skala potatisen och tärna den. Kärna ur och tärna paprikan. Klyfta spetskålen.
    2. Hetta upp oljan och vänd ner tomatpuré. Tillsätt samtliga grönsaker, potatis och saffran. Låt fräsa samman i 4-5 minuter. Tillsätt vatten och fond. Koka samman tills allt känns klart.
    3. Dela fisken i ca 2 cm stora bitar. Vänd ner fiskbitar, musslor och kräftstjärtar. Stäng av värmen på plattan och låt allt stå kvar på plattan i 8-10 minuter tills fisken är klar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben