Skaldjursmousse

Serverar: 10-12 portioner

Tid: 30 minuter

Lättlagad och mycket uppskattad mousse att användas som förrätt eller till buffébordet.

Ingredienser

  • 3 burkar tonfisk (ca. 200 g ) i vatten
  • (eller 6 hg rökt lax)
  • ½ kg räkor med skal (300g utan)
  • (eller 300 g crab sticks)
  • 1 knippe dill
  • 3 dl majo
  • 3 dl cream fraise (2+1)
  • salt, peppar
  • citronsaft
  • 1 dl Chilisås
  • 10 gelatinblad
  • SÅS
  • 3 dl cream fraise
  • röd rom (Kaviar)
  • vitpeppar
  • Instruktioner

    Låt tonfisken rinna av och mosa den. Skala och dela räkorna. Ta undan 1 dl av cream fraisen. Ta 2 dl och blanda med majonäsen och Chilisåsen. Smaksätt med salt, peppar och citronsaften. Släng i hackad dill, tonfisken och räkorna. Ta gelatinbladen och blötlägg i 5 minuter. Krama ur dem, lägg i en kastrull tillsammans med 1 dl cream fraise. Värm. Rör ner det och blanda mycket väl. Skölj ur formen med kallt vatten och stänk av den. Häll i smeten, lägg i kylen ett par timmar (alt. över natten)

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben