Laxrulltårta med skaldjursmousse
Det här låter riktigt smarrigt! Ska testa det nu i jul...
Det va riktigt gott det här!
Men det här receptet räcker till iaf 20 pers... vet inte riktigt hur dom har räknat där jag hittade receptet... Vi skar rullarna i ca 1/2 cm tjocka bitar... bättre att ta fler tunna än en tjock bit...
Ingredienser
750 g kallrökt lax i skivor
Skaldjursmousse
500 g skalade räkor
5 dl crème fraiche
¼ finstrimlad purjolök
½ msk gräslök
10-15 g riven pepparrot
5-6 gelatinblad
Instruktioner
- Låt räkorna rinna av, blanda samman ingredienserna och rör ner det i crème fraiche.
Smält gelatinbladen, rör ner i röran låt stå en stund.
Lägg den skivade laxen på plastfilm, bred över räkröran och rulla ihop som en rulltårta. Låt stå kallt ett par timmar, ev "stödfrys".
Skär i bitar och lägg upp på smörstekt vitt bröd garnera med dill & citron, eller servera den på en fräsch salladsbädd.
- Tips! Mixa olivolja, gräslök och dill till en grön örtolja och ringla över strax innan servering.
Liknande recept
Kommentarer (0)