Skaldjursmousse

Serverar: 8-12 portioner

God på buffébordet eller som förrätt.

Ingredienser

  • 3 burkar tonfisk i vatten
  • 2 - 3 hg räkor och crabsticks
  • 1 knippe dill
  • 2 dl majonäs
  • 1 dl chilisås
  • 3 dl gräddfil eller creme fraiche
  • 6 tsk gelantinpulver
  • 1 "skvätt" citronsaft
  • Salt
  • Peppar
  • Dekoration
  • Räkor
  • Gröna ärtor
  • Citron
  • Dill
  • Sås
  • Gräddfil
  • Rom (svart eller röd)
  • Instruktioner

    1. Låt tonfisken rinna av och mosa den med en gaffel.
    2. Hacka räkor och crabsticks grovt. Det ska vara småbitar.
    3. Blanda majonäs, chilisås, gräddfil, dill, citronsaft och kryddor. Blanda ner tonfisk, räkor och crabsticks.
    4. Blanda gelantinpulvret med någon matsked vatten och låt stå några minuter. Låt pulverblandningen koka upp (går bra att värma någon minut i micron). Låt svalna något och rör ner i mousseblandningen. (Mer information om hur gelantinpulvret fungerar står på paketen)
    5. Lägg gladpack i en avlång form och häll i moussen. Ställ in i kylen, tills den svalnat och stelnat (gärna över natten).
    6. Dekoration: Koka upp rikligt med gröna ärtor att lägga runt om. Dekorera med räkor och/eller tunna citronskivor och lite dill.
    7. Sås: Blanda gräddfilen med romen.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    bf 17 maj 2012

    älskar denna rätt. bra som förrätt eller ensamrätt med nypotatis och kall sås på sommaren kan göras i förväg gärna dagen före god på buffebordet

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben