Skaldjurstårta

Serverar: 15-20 portioner

Skaldjurstårta

Ingredienser

  • 9 skivor landgångsbröd eller längdskuret vitt formbröd
  • Fyllning 1
  • 1 ask räk- eller kräftost, ca 250 g
  • Fyllning 2
  • 1 ½ dl lättmajonnäs
  • 1 dl créme fraiche
  • 2 förp krabbpinnar, à ca 120 g
  • Garnering
  • 2-3 dl lätt majonnäs
  • Finklippt persilja
  • ½ -1 kg räkor som skalas
  • 1 burk röd stenbitsrom
  • 1 ask kräftstjärtar
  • Citron
  • Persilja
  • Instruktioner

    1. Lägg 3 skivor landgångsbröd bredvid varandra som en botten. Bred på fyllning 1. Lägg nästa 3 skivor tvärs över de första. Gör fyllning 2. Tärna krabbpinnarna fint och blanda dem med lättmajonnäs och creme fraiche. Bred fyllningen över brödskivorna.
    2. Lägg de sista brödskivorna parallellt med de första. Bred ett tunt lager majonnäs över och runt hela tårtan. Sätt rikligt med finklippt persilja runt kanten. Använd gärna en liten stekspade. Garnera med räkor, stenbitsrom, kräftstjärtar, citron och persilja.
    3. Tips! Brödkanter som putsas bort kan du torka till ströbröd. Tårtan går bra att frysa men då helst ogarnerad. Får du rester, kan du frysa dessa.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben