Lyxig skaldjurstårta med löjrom

Serverar: 4 portioner

Gott. I stället för löjrom kan man ta stenbitsrom, inte lika gott men vad gör man om det inte finns något kvar i frysen.

Ingredienser

  • 2 skivor landgångsbröd
  • Fyllning
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 dl majonnäs
  • 2 hårdkokta ägg
  • 200 g skalade räkor
  • 100 g crabsticks
  • Salt
  • Peppar
  • Dekoration
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 msk chilisås
  • Salt
  • Peppar
  • 2 hårdkokta ägg
  • 200 g kräftstjärtar
  • 100 g löjrom
  • Dill
  • Krasse
  • Instruktioner

    Rör ihop crème fraiche och ma­jonnäs. Skala och hacka äggen. Hacka räkor och crabsticks. Vänd ihop och smaka av med salt och peppar. Ställ kallt fram tills tårtan ska läggas ihop. Fördela fyllningen över ena brö­det och täck med det andra. Låt stå kallt ett par timmar, så tårtan sätter sig. Rör samman crème fraiche och chilisås. Smaka av såsen med salt och peppar. Skala och finhacka äggen. Bred ut crème fraiche över och på sidorna av tårtan. Lägg en rand av hackade ägg i mitten. Fördela kräftstjärtar i en rad, på varje sida om äggen. Toppa med löjrom i små klickar ovanpå äggen. Dekorera sidorna med klippt krasse och toppa med små dillvippor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben