Skånska bacongratinerade kotletter

Serverar: 4 portioner

Bjud på goda kotletter med god topping...

Ingredienser

  • 4 scan pighamkotletter ca 600 g
  • 1 tsk timjan
  • 1 msk smör
  • 1 tsk salt
  • 2 skalade och skivade rödlökar
  • 140 g scan pighambacon, i småbitar
  • 1 msk senap
  • 1 dl riven herrgårdsost
  • 2 dl köttbuljong
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225°C.
    2. Skär små snitt i fettkanten på kotletterna. Gnid in dem med timjan och bryn i smör i stekpanna, ca 2 minuter per sida. Salta lätt och lägg dem på ett ugnssäkert fat.
    3. Stek löken mjuk, tillsätt de skurna baconbitarna och bryn det.
    4. Bred först senap på kotletterna och fördela sedan lök och baconröran ovanpå.
    5. Strö osten överst. Koka ur stekpannan med köttbuljong och häll mellan kotletterna.
    6. Gratinera i ugn ca 10 - 15 minuter tills rätten får fin gulbrun färg och kotletterna är genomstekta.
    7. Servera med potatismos och broccoli.

    Liknande recept

    4.3
    1 h 15 min
    4
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben