Skeppargryta

Serverar: 4 portioner

Detta brukar jag göra när vi är ute med båten. Går att använda både fryst och färsk fisk

Ingredienser

  • 600 g torskfiléer
  • 2 tomater
  • 1 tsk salt
  • 1 kryddmått svartpeppar
  • ½ dl finhackad dill
  • 2 dl vispgrädde
  • Instruktioner

    Tina den djupfrysta fisken något. Skär den i 3 cm tjocka skivor, dela färska filéer om de är stora. Skölj tomaterna och skär dem i skivor. Lägg dem i en låg, vid kastrull. Lägg fisken på tomaterna. Strö över salt, pappar och dill. Häll på grädden. Låt alltsammans koka på svag värme under lock 5-15 min (den längre tiden för otinad fisk). Servera med kokt potatis

    Liknande recept

    5
    30 min
    4
    1

    Kommentarer (2)

    The_mama97mia 27 november 2008

    Denna brukar jag göra fast jag inte har ngn båt.... Albin gillar detta. Så jag betygsätter innan vi äter den, blir kvällsmat här idag.

    The_mama97mia 27 november 2008

    Glömde - jag brukar ha i fiskbuljongtärning med, nu hade jag räkavkok i frysen o det blev jättegott att ha i. Tycker om när det blir mycket sås - gött att mosa potatis i. Serverade broccoli till också.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben