Skinksås med chili och paprika

Serverar: 2 portioner

En kryddig skinksås som är väldigt god! Tar 8 min att göra, under tiden pastan kokar ;)

Ingredienser

  • ½ purjolök
  • 2 dl creme fraiche
  • ½ - 1 dl creme fraiche med smak av paprika och chili
  • 1 gul paprika
  • 100 g skinka (Lönneberga eller Bror Jacobs är godast!)
  • 8 st körsbärstomater
  • Salt
  • Peppar
  • 1 näve ruccola
  • Instruktioner

    1. Hacka purjolöken och paprikan. Skär skinkan och tomaterna i bitar.
    2. Bryn purjolöken i en kastrull tills den blir mjuk. Häll på vanlig creme fraiche och smaka av med den smaksatta creme fraichen, ju mer du har i av den desto starkare blir det.
    3. Häll i paprikan, skinkan och tomaterna i kastrullen och låt puttra med, smaka av med salt och peppar. Servera med nykokt pasta och toppa med färsk ruccola.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    huldamarie 27 september 2009

    supergott och enkelt, barnen blev skeptisk när det inte såg ut somdet brukar men de gillade den bägge två när den kom på bordet. Kan även rekomendera att byta ut skinkan mot kräftstjärtar om man tycker om det.

    frokeneva 23 maj 2012

    Jättegott!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben