Skotska pannkakor

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Påminner om amerikanska pannkakor men är fluffigare

Ingredienser

  • 225 g mjöl
  • 2 msk rårörssocker
  • 2 ägg
  • 2 msk smält smör
  • 4 dl filmjölk
  • 1 tsk bikarbonat
  • Instruktioner

    1. Vispa äggen ordentligt. Blanda separat ihop mjöl, socker och bikarbonat. Häll ömsom mjölblandningen och det smälta smöret ner i äggen, rör livligt under tiden.
    2. Häll sedan sakta i filmjölken tills konsistensen är som grädde, det gör inget om det blir lite klumpar. Häll upp en dl i en stekpanna, rör försiktigt på pannan så att smeten berder ut sig. Stek tills pankakan blir gyllenbrun och vänd sedan.
    3. I Skottland äts de när de svalnat lite med påbrett smör och med sylt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben