Slånbärslikör

Serverar: 1-20 portioner

Riktig god likör att smutta på.

Ingredienser

  • Ca 5 liter slånbär
  • 2 flaskor Brännvin special
  • 4 kg socker
  • Instruktioner

    1. Häll ner slånbär i en flaska. Slånbären måste ha haft minst en frusen natt innan man plockar dem. När du fyllt flaskorna häller du på socker nästan upp till halsen. Häll därefter på sprit, bäst är brännvin special.
    2. Skaka flaskan så att spriten rinner ner ordentligt. Ställ flaskorna kallt och skaka dem varje dag. När sockret har löst upp kan du dricka likören, men rekommenderar att skaka och hålla dem kylda i minst en vecka, då blir det godare.
    3. De angivna måtten är bara ungefär. Blir oftast olika varje gång beroende på vilka flaskor man har och på hur mycket socker och sprit man får ner i flaskan.
    4. Det är bara att testa på, svårt att göra fel.
    5. Lycka till!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben