Farmors slånbärslikör

En god likör med fyllig smak, som bara blir bättre med lagring

Ingredienser

  • 1 liter frostnupna slånbär
  • 1 liter okryddat brännvin
  • 400-600 g florsocker
  • 1 ½-2 dl vatten
  • Instruktioner

    Lägg bären i 2-litersflaskor. Häll på spriten. Sätt kork på flaskorna och låt dem stå i rumstemperatur i minst 3 veckor. Skaka flaskorna ibland. Sila saften. Koka en sockerlag på florsockret och vattnet. Låt kallna. Blanda ihop spriten och sockerlagen. Skaka blandningen ordentligt. Fyll på flaskor .

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    labbegalen 14 november 2009

    Hej! Hur länge ska det stå sedan man blandat i sockerlösningen och hällt upp på flaskor innan det är klart att dricka? Ska det skakas någon gång under tiden..ser ut som sockret sjunkit till botten. Mvh Maud

    mafia 14 november 2009

    Antagligen blev inte sockret riktigt löst, innan du hällde ihop det. Du får låta den stå i rumstemperatur och vända och skaka ibland, så löser den sig så småningom. Kom ihåg, den blir bara godare med tiden. Hälsningar Mafia

    Matpaff 4 oktober 2011

    Vadå ”blanda ihop” ? Blandar man ihop så betyder detta att man har oreda. ”blanda” menar du nog här. P-U

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben