Slånbärslikör

Det här är en höjdare. Det tar sin tid, men är väl värt att vänta på.

Ingredienser

  • 2 ½ l frostbitna slånbär
  • 1 ¼ l renat brännvin
  • ½ kg bitsocker
  • 2 ½ dl vatten
  • ¼ vaniljstång
  • 1 liten bit kanel
  • ½ tsk anis
  • 4 nejlikor
  • Instruktioner

    1. Lägg bären på flaska, häll på brännvinet och korka flaskorna. Låt flaskorna stå ganska varmt i 4 veckor. Skaka om då och då.
    2. Koka lagen simmig tillsammans med kryddorna, vilka avlägsnas sedan. Sila bärsaften, blanda med den kalla sockerlagen och rör blandningen omkring ½ timme. Häll upp på flaskor.
    3. Låt stå minst ett par månader, gärna längre.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    chiliodlarn 14 mars 2010

    Helt klart den godaste likören jag har druckit! Blir en ny laddning nästa år.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben