Små pannkakor med räkstuvning

Serverar: 4 portioner

Pannkakor som man tratinerar med fyllning i ska inte vara alltför stora, 15 cm i diameter räcker.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 1 dl vatten
  • 1½ dl vetemjöl
  • 2 dl mjölk
  • 2 msk smör eller margarin
  • Salt
  • 1 dl riven ost
  • Smör eller margarin till fatet
  • Fyllning
  • 2 msk smör eller margarin
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 dl gräddmjölk
  • 1 äggula
  • 150-200 g skalade räkor
  • ½ dl finklippt dill
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Vispa upp äggen, tillsätt vattnet. Vispa ner mjölet, tillsätt mjölken.
    2. Smält matfettet, blanda ner detta och krydda med salt. Låt smeten svälla ca 10 minuter.
    3. Fräs ihop matfett och mjöl till fyllningen i tjockbottnad kastrull. Späd med gräddmjölken och låt den trögflytande såsen småkoka ca 5 minuter under omrörning.
    4. Ta kastrullen från värmen och rör i äggulan. Blanda ner räkor och dill, smaka av.
    5. Smörj endast laggen innan första pannkakan gräddas och då ytterst sparsamt. Grädda pannkakorna mycket tunna och endast på en sida.
    6. Lägg fyllningen över som en sträng i mitten. Rulla ihop pannkakorna undan för undan och lägg dem med hjälp av pannkaksspade på smort, ugnssäkert fat.
    7. Strö osten över. Gratinera pannkaksrullarna ca 15 minuter i 250 grader.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    mat-ilda 9 april 2011

    Va gott,vilken god stuvning ,en klarfavorit hos oss.Tack tack för receptet.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben