Små pumpacupcakes

Serverar: 24 portioner

Vem sa att nyttigt inte kan vara gott? Dessa små Rawfood cupcakes har svindlande goda smaker med en hälsosam touch. Glutenfria, laktosfria och äggfria.

Ingredienser

  • 5 dl mandel
  • 2½ dl cashewnötter
  • 2½ dl valnötter
  • ½ tsk mald muskot
  • ½ tsk mald kanel
  • 2½ dl butternutpumpa, ca 300 g, skalad och hackad
  • 2½ dl dadlar
  • 1 tsk vaniljpulver
  • Frosting
  • 5 dl cashewnötter
  • 2½ dl butternutpumpa, ca 300 g, skalad och hackad
  • ½ tsk mald muskot
  • ½ tsk mald kanel
  • 4 msk agave- eller kokossirap
  • 4 msk kokosolja, smält
  • 1 msk soja- eller solroslecitin (finns på hälsokosten)
  • Dekoration
  • Pumpafrön
  • Instruktioner

    1. Förbered en minimuffinsplåt med pappersformar.
    2. Mixa ihop mandel, cashewnötter, valnötter, muskot och kanel i en matberedare. Det ska bli ett fint mjöl. Häll över i en skål. Mixa pumpa, dadlar, och vanilj i en mixer tills du får en slät puré. Blanda ner pumpapurén i nötmixen. Blanda väl och tryck ner massan i de förberedda formarna. Ställ in i kylen.
    3. Frosting: Mixa ihop samtliga ingredienser till en slät frosting. Fyll en spritspåse med frostingen och spritsa på varje cupcake. Dekorera med pumpafrön.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben