Pumpacupcakes med citronfrosting

Serverar: 20 portioner

En kryddigt söt kaka med smaker som kardemumma, ingefära och vanilj som toppas med en fräsch, sötsyrlig frosting.

Ingredienser

  • 225 g pumpakött, t ex muscat
  • 175 g rumsvarmt smör
  • 2 dl farinsocker
  • 3 ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 2 tsk mald ingefära
  • 1 tsk nystött kardemumma
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 0.75 dl mjölk
  • 1 dl russin
  • Citronfrosting
  • 60 g rumsvarmt smör
  • 5 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 msk citronsaft
  • Rivet skal av ½ citron
  • 100 g färskost, tex. philadelphia eller kesella
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Koka pumpabitarna i vatten tills de känns mjuka, ca 5 minuter. Låt droppa av i sil. Mosa bitarna och låt kallna.
    3. Rör smör och farinsocker pösigt, tillsätt äggen, ett i taget.
    4. Blanda ihop vetemjöl, bakpulver och kryddor och vänd ner detta i smeten omväxlande med mjölken. Vänd till sist ner pumpamoset och russin.
    5. Fördela smeten i muffinsformar i muffinsplåt.
    6. Grädda i ca 30-35 minuter, längst ner i ugnen. Ta ut och låt svalna.
    7. Vispa ihop smör, florsocker, vaniljsocker, citronsaft och citronskal. Vispa ner färskosten.
    8. Spritsa eller bred ut frostingen över muffinsarna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben