Blåbärscupcakes med citronfrosting

Får jag säga det själv blev de ganska söta, självfallet blev de rosa. Vad annars? För er som inte vet är jag en väldigt rosa människa, inte så det går till överdrift men jag gillar färgen!

Ingredienser

  • Lite drygt 100 g margarin
  • 2 dl socker
  • 2 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • ½ tsk salt
  • 1 tsk vaniljsocker
  • ½ dl mjölk
  • 2 dl blåbär
  • Frosting
  • 50 g margarin (rumstempererat)
  • Drygt 100 g philadelphiaost
  • 2-3 msk citronsaft + lite rivet skal
  • Minst ett paket florsocker
  • Droppar röd karamellfärg
  • Instruktioner

    1. Dela margarinet i mindre bitar och vispa det tillsammans med sockret poröst. Tillsätt äggen, ett i taget.
    2. Rör ihop vetemjöl, bakpulver, salt och vaniljsocker och ha sedan i hälften av mjölblandingen i äggsmeten. Häll över mjölken och vispa tills alla klumpar är borta. Tillsätt sedan resten av mjölet. Vispa smeten slät. Ha i blåbären och rör tills hela smeten är blålila. Fyll upp till hälften muffinformar.
    3. Grädda i ca 15-20 minuter i 175 g.
    4. Frosting: Rör margarin och philadelphiaost till en slät kräm. Ha i citronsaften och skalen. Vispa sedan i florsockret, lite i taget tills du fått en tjock smet. Smaka av och tillsätt ev lite mer citonsaft. Färga sedan krämen med valfri färg, finns att köpa på panduro.
    5. Jag hade bara röd karamellfärg hemma så jag tog några stänk så frostingen blev rosa!

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    cupcakes19 14 juli 2008

    Ouuw, jag älsakr cupcakes och dom här ser goda ut måste bara pröva!! :) Tack för du lag ut detta recept

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben