Söta citronsnittar med kokos- och citronfrosting

Serverar: 24 portioner

Vem gillar inte små söta snittar? För du vet väl vad man burkar säga: Är de små så får man ta två! Glutenfritt, äggfritt och laktosfritt.

Ingredienser

  • 1 dl majsmjöl
  • 1 dl rismjöl
  • 1 dl mandelmjöl
  • 1 dl majsstärkelse
  • 1½ dl socker
  • ½ tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • En nypa salt
  • 1 citron, rivet skal
  • 1 msk citronsaft
  • ½ dl rapsolja
  • 3 msk vatten
  • Kokos- och citronfrosting
  • ½ dl kokosolja, rumsvarm
  • 50 g smör, t ex mjölfritt, rumsvarmt
  • 1 citron, rivet skal och saft
  • 3 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Dekoration
  • Ca 24 hallon
  • Färsk mynta
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Blanda ihop majsmjöl, rismjöl, mandelmjöl, majsstärkelse, socker, bakpulver, vaniljsocker och salt i en bunke. Blanda ner rivet citronskal, citronsaft, rapsolja och vatten i mjölblandningen. Tryck ihop till en smidig deg.
    3. Kavla ut degen på ett mjölat bakbord. Använd rismjöl. Ta ut små rundlar med ett kakmått och lyft över på en bakplåtspappersklädd plåt. Grädda i 14 minuter eller tills de börjar få färg i kanterna. Ta ut och låt svalna helt.
    4. Vispa ihop kokosolja, smör, rivet citronskal, citronsaft, florsocker och vaniljsocker i en bunke. Enklast är med hjälp av en elvisp.
    5. Spritsa lite frosting på varje kaka. Toppa med hallon och färsk mynta.

    Liknande recept

    30 min
    20-30

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben