Minimuffins med citronfrosting

Serverar: 28-30 portioner

Ljuvligt söta men samtidigt lite syrliga minimuffins med dinkelmjöl.

Ingredienser

  • 125 g rumsvarmt smör
  • 2 1/4 dl socker
  • 2 ägg
  • 1½ dl mjölk
  • Ca 4½ dl siktat dinkelmjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Rivet skal av ½ citron
  • Frosting
  • 200 g rumsvarmt smör, gärna osaltat
  • 2½ dl florsocker
  • 3/4 dl vispgrädde
  • 1-2 msk finrivet citronskal
  • Några droppar röd karamellfärg (kan uteslutas)
  • Dekorering
  • Citronmeliss
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Vispa smör och socker vitt. Tillsätt äggen, ett i taget, samt mjölken. Blanda de övriga ingredienserna och rör ner dem i smeten.
    3. Klicka ut smeten i små muffinsformar, gärna i en minimuffinsplåt. Grädda muffinsarna mitt i ugnen i 15-20 minuter. Prova med en sticka. Låt svalna på galler.
    4. Vispa smöret vitt i en bunke till frostingen. Tillsätt florsocker och grädde och vispa till en fluffig kräm. Tillsätt finrivet citronskal. Rör ner lite karamellfärg om så önskas.
    5. Bred eller spritsa frostingen på varje muffins. Dekorera gärna med ett blad citronmeliss.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben